AVSMEDIA PRO

Serviciul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița desfășoară, începând din această lună, cursuri de prim ajutor adresate polițiștilor din județ, organizate în colaborare cu personalul S.M.U.R.D. din cadrul ISU „Barbu Catargiu” al județului Ialomița. Sesiunile de instruire pe linia acordării primului ajutor de bază, se adresează cu prioritate polițiștilor ce acționează în segmentul stradal.

Rațiunea organizării unor astfel de activități rezidă din faptul că, de cele mai multe ori, primii ajunși la fața locului, în cazul producerii unor evenimente din care au rezultat victime, sunt polițiștii de ordine publică, rutieră sau transporturi care se pot afla în situația de a acorda prim-ajutor persoanelor rănite, înaintea personalului specializat, cunoștințele de bază în acest domeniu fiind esențiale pentru salvarea vieților omenești.

Obiectivele principale ale acestor cursuri constau, atât în dobândirea deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor fără echipamente, cât și în formarea deprinderilor de utilizare a defibrilatoarelor semiautomate care sunt sau vor fi amplasate în spațiile publice.

AVSMEDIA PRO

sursa foto: IPJ Ialomița

GMC Media Top si Bottom Page