JMCProduction

Administrația locală a făcut o informare referitoare la stradiul lucrărilor la noua autobază din cadrul proiectului european „Sistem integrat de transport durabil în municipiul Fetești”.  Astfel, vineri, ”lucrătorii au turnat stâlpii la noul corp administrativ al societății de transport public de persoane, iar luni trebuie să ajungă pe șantier confecția metalică pentru șarpanta de la hala auto”, se menționează în informare.

Proiectul mai vizează achiziționarea a 12 autobuze electrice, modernizarea infrastructurii rutiere utilizată prioritar de transportul public de călători, construirea unei piste de bicicliști, dotarea cu mobilier urban a stațiilor de autobuz existente și construirea unora noi.

Proiectul are o valoare toatală de 45 de milioane de lei, din care 805 mii de lei sunt bani de la bigetul local pentru cofinanțare, iar restul sunt fonduri nerambursabile. Odată cu finalizarea proiectului, în primul an de operare(2023), administrația locală se așteaptă la o scădere a  cantității de gaze cu efect de seră anuale cu 4,7%, iar până în 2028, ultimul an al perioadei de durabilitate,  reducere a emisiilor GES anuale va fi cu 6,9% față de scenariul fără proiect.

sursa foto: Primăria Municipiului Fetești

GMC Media Top si Bottom Page