22 martie 2022

 Primăria Fetești a făcut un anunț despre stadiul lucrărilor la noua autobază din cadrul proiectului  „Sistem integrat de transport durabil în municipiul Fetești”.  Astfel,  ”la noul corp administrativ al societății de transport public de persoane, lucrătorii au realizat fundația până la cota de sub placa de pardoseală, au efectuat umpluturile cu pământ și urmează să pună în operă termoizolația sub placa de pardoseală și armarea acesteia. De asemenea, muncitorii armează și cofrează canalele de inspecție de la noua hală auto. După efectuarea probelor de compactare la placa de pardoseală a halei, ei vor așeza stratul de piatră spartă”, se arată în anunțul administrației locale. Totodată, au ajuns pe șantier subansamblele pentru stâlpii metalici și panelele, urmând să ajungă și elementele șarpantei.

Proiectul  „Sistem integrat de transport durabil în municipiul Fetești” are o valoare totală de peste 45 de milioane de lei, din care aproximativ 41 de milioane lei nerambursabili, bani europeni și din bugetul național, iar 803 mii de lei – cofinanțare de la bugetul local.

Dincolo de un confort sporit al feteștenilor care utilizează transportul în comun, obiectivul major al proiectului îl reprezintă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din transport în municipiul Fetești cu 4,7% pana în anul 2023.

AVSMEDIA PRO

Sursa foto: Primăria Municipiului Fetești