În 2022, pe șoselele din Ialomița s-au produs 58 de accidente grave de circulație în care au murit 46 de persoane și alte 26 au fost rănite grav, se arată într-un raport al IPJ Ialomița. Principalele cauze ale producerii accidentelor au fost depășirea neregulamentară, abaterile bicicliștilor și traversarea neregulamentară a pietonilor.

În cadrul acțiunilor punctuale, polițiștii rutieri au constatat 401 infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe fiind infracţiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală, urmate de infracțiunile de conducere fără permis şi de conducere cu autovehiculul neînmatriculat.

Numărul de amenzi aplicate de polițiștii rutieri a fost de peste 40 de mii, îndeosebi pentru depăşirea limitei legale de viteză, urmate de nepurtarea centurii de siguranţă, neacordarea priorităţii de trecere şi abateri săvârşite de către pietoni, biciclişti, motociclişti şi căruţaşi.

AVSMEDIA PRO

Anul trecut, au rămas fără permis de conducere peste 3000 de șoferi, dar au fost retrase și 1.526 de certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliție Ialomița.