AVSMEDIA PRO

În organizarea Consiliului Judeţean Ialomiţa, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa în parteneriat cu Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia se va desfăşura, în perioada 5–7 august 2022, la Slobozia şi localități ale județului Ialomița, Festivalul de folclor dedicat minorităților etnice „Împreună în România – Tradiții folclorice ale minorităților naționale“.  La festival vor participa grupuri și ansambluri folclorice ce reprezintă minoritățile etnice din România: sârbi, lipoveni, greci, maghiari, tătari. De asemenea, vor fi invitați să susțină recitaluri ansamblul „Doina Bărăganului“ și ansambluri folclorice din județ. Sâmbătă, în a doua zi de festival, începând cu ora 16:00, la Căminul Cultural din Săveni vor avea loc reprezentațiile Ansamblului Comunității Sârbe și ale Asamblului „Cununa Bărăganului“, iar de la ora 19:00, la Căminul Cultural din Sudiți vor oferi reprezentații ansamblurile comunităților grecești și lipovenești. La aceeași oră, la Țăndărei, spectatorii vor face cunoștință cu ansamblurile comunităților tătare și maghiare.

Program spectacole:

vineri 5 august, ora 19.00:
Piața Revoluției Slobozia (ansamblurile comunităților sârbe, lipovenești, grecești, maghiare, tătare și ansamblul „Doina Bărăganului“).
sâmbătă, 6 august:
• ora 16.00: spectacol la Căminul cultural Săveni (ansamblul comunității sârbe și ansamblul „Cununa Bărăganului“ din Săveni).
• ora 19.00: spectacol la Căminul cultural Sudiți (ansamblurile comunităților grecești și lipovenești).
• ora 19.00: spectacol la Țăndărei (ansamblurile comunităților tătare și maghiare).
duminică, 7 august, ora 19.00:
• spectacol la Căminul cultural Gheorghe Doja (ansamblurile comunităților sârbe și lipovenești).
• spectacol la Căminul cultural Albești (ansamblurile comunităților grecești și maghiare).