Vineri, la Fetești va avea loc o acțiune de ecologizare a malului Brațului Borcea în cartierul Fetești Oraș,

anunță administrația locală.  Activitatea va începe în 27 mai, de la ora 09:00 și se înscrie în cadrul campaniei naționale “Curățăm România” cu sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

”Până în prezent toate unitățile de învățământ din municipiu, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Ialomița, Ocolul Silvic Fetești, SC Urban , SC Transbus și Clubul Sportiv Municipal Fetești au răspuns afirmativ acestei inițiative, arătându-și disponibilitatea de a trimite voluntari la acțiunea de colectare a deșeurilor. Cei care vor să participe se pot înscrie ca voluntari, pe 25 și 26 mai, între orele 8.00 și 16.00, apelând numărul de telefon 0243.364.410”, se arată în informarea făcută de municipalitate.

29 de localități ialomițene s-au înscris în Programul ”Curățăm România”

AVSMEDIA PRO

Instituția Prefectului Județului Ialomița a făcut un bilanț în ceea ce privește numărul adminis­trațiilor locale din județ înscrise în Programul «Curățăm România». 29 de primării au depus documentele pentru a beneficia de finanțare, iar 11 solicitări au fost deja avizate de către Ministerul Mediului. Programul «Curățăm România» a fost lansat anul acesta în luna aprilie. Prin intermediul acestuia administrațiile locale pot obține sume cuprinse între 3000 și 21 de mii de lei, fonduri pentru lucrările de ecologizare.

Ministerul Mediului își propune ecologizarea zonelor afectate de deșeuri. Datele statistice arată faptul că în Ialomița, există aproximativ 30 hectare de gropi de gunoi neconforme.