JMCProduction

Fonduri europene în valoarea de aproximativ 16 milioane de euro sunt destinate investițiilor în eficiență energetică și ener­gii  regenerabile.      

Administrația județeană reia Programul «ELENA» destinat investițiilor în dome­niul eficienței energetice și al ener­giilor din surse regenerabile în Ialomița. Valoarea investițiilor ce vor fi reali­zate la nivelul celor 23 de primării implicate în acest Program se ridică la 16 milioane de euro. Con­tribuția locală în cadrul proiectului este de aproximativ 35.000 de euro.

Proiectul ELENA a fost demarat în vara lui 2021. După ce au fost identificate  clădirile pentru care admi­nistrațiile locale pot accesa fonduri, programul s-a blocat din cauza unor probleme de ordin tehnic. Un nou acord, între Banca Europeană de Investiții și Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia permite relansarea proiectului.

JMCProduction

”Marele avantaj este că aceste proiecte vor intra la finanțare în mod necompetitiv. Asta înseamnă că vor putea fi arse niște etape și vor fi implementate mai devreme. De aceea, procesul de realizare a documentațiilor a fost urgentat”, a explicat Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița. Termenul-limită pentru această primă etapă este luna iunie 2022. Iar în 2024, aceste investiții vor trebui să fie deja realizate.

Datele oficiale arată că în cursa pentru reabilitarea clă­dirilor administrative și a spațiilor școlare din Ialomița au rămas 23 localități în care s-au identificat 31 de clădiri care pot fi reabilitate. Pe lista administrațiilor în care se vor renova clădiri se află și Fetești, Țăndărei Platonești, Săveni, Stelnica, Sudiți, dar și imobile aflate în administrarea Consiliului Județean Ialomița.

GMC Media Top si Bottom Page