AVSMEDIA PRO

O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice, prin care se pot primi bani de la stat pentru instalarea de sisteme fotovoltaice destinate generării de energie electrică, se lansează în această săptămână. Potrivit regulilor programului, începând de vineri, în funcție de regiunea în care locuiesc, cei interesați să-și instaleze panouri fotovoltaice pot să încarce documentele și informațiile necesare în aplicația informatică a Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Finanțarea de la stat este în valoare de maximum 20.000 de lei, cu condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului (2.000 de lei).

Conform calendarului oficial, înscrierea persoanelor fizice se poate face până pe data de 26 iunie(ora 23:59).

Potrivit ghidului de finanțare, etapele programului Casa Verde Fotovoltaice presupun, după încărcarea în program a documentelor, selectarea de către solicitanți a unui instalator validat, prin intermediul aplicației, după care AFM va aproba solicitările, apoi se vor semna contractele de finanțare, după care se va trece la implementarea propriu-zisă a proiectului, decontarea sumelor solicitate de instalatorii validați și monitorizarea beneficiarilor de către AFM.

GMC Media Top si Bottom Page