Copiii sunt cei mai expuși la îmbolnăviri!   

 Tot mai mulți sunt afectați de virozele respiratorii din această iarnă.

În ultima săptămână în Ialomița, potrivit Direcției Județene de Sănătate Publică, au fost înregistrate 990 cazuri de viroze respiratorii. Dintre care peste 700 în rândul copiilor. În aceeași perioadă, au fost diagnosticate și 88 de cazuri de pneumonie, dintre care 71 în rândul copiilor. Totodată, Direcția de Sănătate Publică Ialomița a raportat și 30 de cazuri de gripă, copiii reprezentând 21 dintre acestea.

În județul Constanța, cea mai recentă raportare arată că s-au înregistrat: 3546 de cazuri de infecții ale căilor respiratprii, 1031 de pneumonii, și 115 cazuri de gripă.

Pentru a veni în sprijinul părinților, Ministerul Sănătății a creat o rețea națională de Centre de Evaluare Pediatrică. În Ialomița, acest Centru funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia și este deschis de luni până vineri, între orele 08,00 și 16,00.

DSP Constanța trage un semnal de alarmă și face câteva recomandări populației pentru reducerea transmiterii infecțiilor:

– respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare;

– purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate;

– evitarea spațiilor aglomerate;

– în cazul copiilor care prezintă simptomele unei viroze respiratorii se recomandă izolarea și este important să nu meargă în comunități (grădiniță, școală, after school) pentru că pot răspândi foarte ușor infecția;

– evitarea contactului cu persoanele simptomatice;

– aerisirea încăperilor, sălilor de clasă sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18-20 grade C.

GMC Media Top si Bottom Page