AVSMEDIA PRO

 Ministerul Dezvoltării a anunțat, vineri,  5 august, că lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul Național ”Anghel Saligny” a fost finalizată pentru încă 4 județe. Printre acestea se numără și județul Ialomița unde dintr-un total de 103 cereri de finanțare, se vor implementa 80 de proiecte care însumează peste 1 miliard 164 de milioane de lei și reprezintă 61% din totalul cererilor finanțate.

Fondurile de la guvern vor ajunge în 59 de localități din cele 66 ale județului Ialomița.

Administrația județeană a accesat fonduri prin Anghel Saligny pentru două proiecte de modernizare drumuri. Este vorba despre  DJ201, Tronson Orezu (intersecție DJ201B) – Piersica – Bordușelu (ieșire localitate) – Tronson II km 37+816 – km 46+908, adică o lungime de 9 kilometri, în valoare de peste 26,73 milioane de lei și DJ 212: Limită județ Brăila-Luciu-Mihail Kogălniceanu – intersecție DN2A, intersecție cu DJ 201 – Lăcusteni – Platonești – Movila – Fetești, în valoare de 113.269.445 lei.

Dintre cele 59 de UAT-uri care au depus solicitări de finanțare, 52 sunt comune, 3 sunt orașe și 3 sunt municipii.

JMCProduction

Orașul Țăndărei va moderniza cu 7 milioane de lei, 28 de străzi.

Municipiul Fetești va reabilita și moderniza sistemul rutier cu 20 de milioane de lei.

Dintre comune, amintim următoarele:

Bordușani va primi peste 18 milioane de lei pentru extinderea rețelei de canalizare din comună și satul Cegani.

Sudiți va moderniza drumurile de interes local cu 14 milioane de lei, aceeași sumă fiind repartizată și pentru Vlădeni unde se vor moderniza drumurile locale.

La Movila, 3,7 milioane de lei vor merge pentru extindere sistem de canalizare și branșamente la gospodăriile populației, iar 3,7 milioane de lei vor merge pentru modernizarea a două drumuri comunale, DC 6 și DC 7.

La Platonești, peste 3,3 milioane de lei vor fi investiți în extinderea sistemului de alimentare cu apă și alți 10,3 milioane de lei în extinderea sistemului de canalizare menajeră în satul Lăcusteni.

Săveni are două proiecte în valoarea totală de 43 de milioane de lei, legate de modernizarea rețelei de alimentare cu apă și extindere rețea de canalizare etapele III și IV.

Stelnica va folosi cei 7,4 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din comună și satul Maltezi.

Făcăeni are 3 proiecte, unul de modernizare infrastructură rutieră, în valoare de peste 4,8 milioane de lei, un alt proiect se referă la extinderea sistemului de canalizare menajeră în satul Progresu, în valoare de peste 8,7 milioane de lei, și un proiect în valoare de peste 9,5 milioane de lei pentru extinderea sistemului de canalizare menajeră (rețea de colectare și stații de pompare ape uzate menajere) în satul Făcăeni, comuna Făcăeni.

 

GMC Media Top si Bottom Page